Hogyan kerüljük el a közlekedési büntetéseket?

Senki sem akarja, hogy egy rendőr megállítsa. Senki sem akar parkolási büntetést kapni egy nyaralás alatt. Akár autópályán, vidéki úton vagy forgalmas városi utcákon vezetünk, emlékezzünk rá, hogy a rendőrség mindenhol ott van. Ne legyünk buták – vezessünk okosan.

Néhány tipp, hogy elkerüljük a büntetéseket:

 

Tartsunk be a szabályokat!

Egyértelműnek tűnik, de az az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a büntetést, hogy követjük az előírásokat. Ez nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, főleg ha egy ismeretlen országban vagyunk.

Minden alkalommal, ha külföldre megyünk, előre nézzünk utána az adott ország közlekedési szabályainak, főként a sebességhatároknak. Mindig használjuk a biztonsági övet és az irányjelzőket, és ne vezessünk ha alkoholt fogyasztottunk.

 

Legyünk udvariasak!

Ha meglátjuk a villogó rendőrségi fényt a visszapillantó tükörben, persze hogy azonnal idegesek leszünk. De mindig maradjunk udvariasak és tisztelettudóak a rendőrökkel szemben.
Sok helyen az igazoltatás rutin eljárás. A rendőrök lehet keresnek egy járművet, ami hasonlít a mi autónkra, vagy ellenőrzik a biztonsági öv használatát vagy a sofőr alkoholszintjét.

Ne ellenkezzünk, ne mutassuk, hogy idegesek vagyunk, vagy hogy nagyon sietünk és ne beszéljünk mellé. Hagyjuk, hogy a rendőr elvégezze a munkáját.

közlekedési büntetés

 

Ha megállít a rendőr, kövessük a következő tippeket:

Szerencsétlenségünkre előfordulhat, hogy pont gyorshajtás vagy más közlekedési szabály megszegése közben kap el minket a rendőr.

Ilyenkor a következőt tegyük:

  • Álljunk meg, amint meglátjuk a villogó fényeket. Húzódjunk le egy biztonságos helyre, állítsuk le a motort.
  • Legyünk udvariasak, kapcsoljuk ki a rádiót, a gps-t, és mindent ami zavarhatja a beszélgetést, húzzuk le az ablakot.
  • Készítsük elő az iratainkat. Ha bérautóval közlekedünk, keressük elő az autókölcsönző cégtől kapott papírokat.
  • Ne hivatkozzunk arra, hogy mi ezt nem tudtuk – sofőrként kötelességünk ismerni a közlekedési szabályokat.

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy elkerüljük a közlekedési büntetéseket, ha óvatosak vagyunk és defenzív módon vezetünk.

Figyeljük a közúti jelzéseket, a sebességhatárokat. Ellenőrizzük rendszeresen a visszapillantó tükröt, és figyeljünk a többi közlekedőre is.