Gyakran ismételt kérdések

Gyakran felmerülő kérdések autóbérléssel kapcsolatosan. 

A válasz megtekintéséhez kérjük kattintson a kérdésre!

 

Ki vezetheti a bérautót?

A bérautót kizárólag a bérleti szerződésen megjelölt sofőrök vezethetik. A szerződésben, alapesetben 2 személyt lehet megjelölni, sofőrként, vészhelyzetben természetesen ettől el lehet térni, de a változásról értesíteni kell autókölcsönzőnket.

Szükséges nemzetközi jogosítvány a bérléshez?

A gépjárműbérlés feltétele a legalább egy éves érvényes vezetői engedély, valamint személyi igazolvány / útlevél. Csak a nem latin betűkkel kiállított vezetői engedéllyel rendelkezők számára szükséges nemzetközi vezetői engedély is.

Hogyan kerül kiszámolásra az autóbérlés időtartama?

Egy bérleti nap egy 24 órás időintervallumot jelent. Tehát ha valaki egyik nap 16.00-kor szeretné felvenni a bérautót, és a következő nap 19.00 órakor szeretné leadni, az már 2 bérleti napnak számít autókölcsönzés tekintetében. Azonban 1 óra vagy az alatti többletet még nem számolunk fel plusz napként.

Mikor kell a letétet kifizetni?

A kaució a bérautó átvételének időpontjában kerül zárolásra. A problémák elkerülése érdekében fontos figyelni arra, hogy ne legyen túl alacsony napi limit beállítva a bankkártyán, illetve előzetesen emelni kell a limiten.


A letét összege alapesetben 100.000 Forint. A letéthez a bankkártyáról a következő adatokra van szükség:  • a bankkártya sorszáma (4*4 számjegy)

  • a kártya érvényességi dátuma

  • illetve a cv2 kód (a kártya hátlapján az aláírási csíkon található háromjegyű szám)


A letét összegét levonják a kártyáról?

A letét nem kerül levonásra a hitelkártyáról, csupán zároljuk az adott összeget. Ez a zárolás nem igazi tranzakció, nincsenek tranzakciós költségei. Amikor a bérlő visszaadja a bérautót, a letét összege feloldásra kerül. A bankkártyák között viszont vannak olyan típusok, amelyeken nem zárolható összeg, ilyenkor a kölcsönzők a pénzt leveszik róla.

Mikor kapom vissza ezt az összeget?

Az előengedélyezés megszüntetése után az átfutási idő körülbelül 2-3 nap. Néhány esetben előfordulhat, hogy az összeg 1-2 hét után sem látható még a számlán. Ilyenkor nem kell megijedni, cégünk feloldotta a letét, a probléma hátterében valószínűleg a bankok közötti lassú kommunikáció áll.

Csak dombornyomott kártya használható?

A bérléshez érvényes bankkártyával vagy dombornyomásos nemzetközi hitelkártyával (Amex, Visa, MasterCard) kell rendelkeznie a bérlőnek. A dombornyomott kártya jobban használható, ezért előnyben részesítjük ezt a típust.

Mikor és hogyan fizethetem ki a bérleti díjat?

A bérleti díj kifizetése az autó átvételekor történik, hacsak korábban nem került egyeztetésre ettől eltérő fizetési mód. A bérleti díj összege fizethető készpénzben, bankkártyával. (utóbbi esetében számolni kell azzal, hogy a bérleti díj összege magasabb kb. 10%-kal).


Vállalati bérlés esetén lehetőség van átutalással történő fizetésre is. Átutalással történő fizetés esetén a bérleti díjnak a bérleti időszak megkezdése előtt meg kell jelennie autókölcsönzőnk bankszámláján. A bérleti igény előzetes törlése esetén nem számolunk fel külön díjat.

Ha hosszabbítok, mikor kell kifizetni a bérleti díjat?

Néhány napos hosszabbítás esetén a különbözetet a bérautó leadásakor elegendő kifizetni. Tartós hosszabbítás esetén az összeget előre kell rendezni.

A bérleti díj tartalmazza az autópálya használat díját?

A magyarországi autópálya használat díját igen. Viszont a külföldi autópálya díjakat nem tartalmazza, ezekről kollégáink tudnak felvilágosítást adni.

Milyen biztosítást tartalmaz a bérleti díj?

A bérleti díj tartalmazza a kötelező, valamint a törés és lopás elleni biztosítást. Az önrész mértéke 20%, de minimum 200.000 Ft káreseményenként.

Mit jelent az önrészcsökkentés?

Önrészcsökkentés esetén a bérlő anyagi felelőssége alacsonyabb, töréskár esetén 10%-50.000 Ft-ra csökkenthető. Az önrész megváltás díja min. 30.000 Ft vagy 3.000Ft/nap.


Viszont sem az alap biztosítás, sem az önrészcsökkentő nem fedezi a gumiabroncsok, felnik, antenna, belső küszöb, gépjármű kulcsainak, forgalmi engedélyének elvesztése, a nem megfelelő üzemanyag-használat okozta meghibásodásból eredő, illetve semmilyen, a beltérben keletkezett kárt.

Van az autókon casco biztosítás?

Igen, minden bérautónk casco biztosított. Alapvetően a casco jellegű károk rendezésénél a bérlő anyagi felelőssége 20%, minimum 200.000 Ft. Ez akkor érvényes, ha a bérautó vezetője a felelős, vagy ha nem vonható be a kártérítésbe a károkozó. (pl. nincs meg a károkozó).

Mikor lehet felvenni és leadni a bérautót?

Autókölcsönzőnk 0-24 órában az ügyfelek rendelkezésére áll. A nyitvatartási idő 8-20 óráig tart, az ezen kívüli felvétel/leadás többletköltséget jelent, melynek mértéke 9.525 Ft.

A repülőtéren is fel lehet venni az autót?

Természetesen igen. Igény esetén munkatársaink a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolójába kiszállítja a bérautót. Mivel a reptéri parkolás nagyon drága, ezért a közvetlen reptéri felvétel/leadás plusz költsége 3.000 Ft.


Telephelyünk a reptértől 5 percre található. Telephelyen történő átvétel/leadás nyitva tartási időn belül ingyenes. Bérlőinknek a telephelyről a reptérre, illetve fordítva is, ingyenes transzfert biztosítunk.

Lefoglalhatok egy adott típusú autót?

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a bérlők a kívánt típusú autót kapják. Foglalást viszont csak kategóriára tudunk felvenni. Amennyiben valamilyen oknál fogva az adott kategóriában már nincsen bérautónk, magasabb kategóriájú autóval szolgáljuk ki a bérlőket, változatlan bérleti díj mellett.

Külföldre ki lehet vinni az autót?

Igen, de határkilépés igényét – illetve a kívánt országokat – a foglalás során jelezni kell. Bérautóink az alábbi országokba nem vihetők: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldova, Montenegro, Oroszország, Ukrajna, Szerbia. A határkilépés díjat országonként 10.000 Ft.

Mi történik, ha ellopják az autót?

Minden bérautónk alap töréskár, illetve lopáskár biztosítással rendelkezik. Lopáskár esetén a bérlő kárviselésének mértéke a gépjármű bruttó beszerzési árának 10%-a, a vételi számla alapján.