Gyakran ismételt kérdések

Gyakran felmerülő kérdések autóbérléssel kapcsolatosan. 

A válasz megtekintéséhez kérjük kattintson a kérdésre!

 

Ki vezetheti a bérautót?

A bérautót kizárólag a bérleti szerződésen megjelölt sofőrök vezethetik. A szerződésben, alapesetben 2 személyt lehet megjelölni, sofőrként, vészhelyzetben természetesen ettől el lehet térni, de a változásról értesíteni kell autókölcsönzőnket.

Szükséges nemzetközi jogosítvány a bérléshez?

A gépjárműbérlés feltétele a legalább egy éves érvényes vezetői engedély, valamint személyi igazolvány / útlevél. Csak a nem latin betűkkel kiállított vezetői engedéllyel rendelkezők számára szükséges nemzetközi vezetői engedély is.

Hogyan kerül kiszámolásra az autóbérlés időtartama?

Egy bérleti nap egy 24 órás időintervallumot jelent. Tehát ha valaki egyik nap 16.00-kor szeretné felvenni a bérautót, és a következő nap 19.00 órakor szeretné leadni, az már 2 bérleti napnak számít autókölcsönzés tekintetében. Azonban 1 óra vagy az alatti többletet még nem számolunk fel plusz napként.

Mikor kell a letétet kifizetni?

A kaució a bérautó átvételének időpontjában kerül zárolásra. A problémák elkerülése érdekében fontos figyelni arra, hogy ne legyen túl alacsony napi limit beállítva a bankkártyán, illetve előzetesen emelni kell a limiten.


A letét összege alapesetben 100.000 Forint. A letéthez a bankkártyáról a következő adatokra van szükség:  • a bankkártya sorszáma (4*4 számjegy)

  • a kártya érvényességi dátuma

  • illetve a cv2 kód (a kártya hátlapján az aláírási csíkon található háromjegyű szám)


A letét összegét levonják a kártyáról?

A letét nem kerül levonásra a hitelkártyáról, csupán zároljuk az adott összeget. Ez a zárolás nem igazi tranzakció, nincsenek tranzakciós költségei. Amikor a bérlő visszaadja a bérautót, a letét összege feloldásra kerül. A bankkártyák között viszont vannak olyan típusok, amelyeken nem zárolható összeg, ilyenkor a kölcsönzők a pénzt leveszik róla.

Mikor kapom vissza ezt az összeget?

Az előengedélyezés megszüntetése után az átfutási idő körülbelül 2-3 nap. Néhány esetben előfordulhat, hogy az összeg 1-2 hét után sem látható még a számlán. Ilyenkor nem kell megijedni, cégünk feloldotta a letét, a probléma hátterében valószínűleg a bankok közötti lassú kommunikáció áll.

Csak dombornyomott kártya használható?

A bérléshez érvényes bankkártyával vagy dombornyomásos nemzetközi hitelkártyával (Amex, Visa, MasterCard) kell rendelkeznie a bérlőnek. A dombornyomott kártya jobban használható, ezért előnyben részesítjük ezt a típust.

Mikor és hogyan fizethetem ki a bérleti díjat?

A bérleti díj kifizetése az autó átvételekor történik, hacsak korábban nem került egyeztetésre ettől eltérő fizetési mód. A bérleti díj összege fizethető készpénzben, bankkártyával. (utóbbi esetében számolni kell azzal, hogy a bérleti díj összege magasabb kb. 10%-kal).


Vállalati bérlés esetén lehetőség van átutalással történő fizetésre is. Átutalással történő fizetés esetén a bérleti díjnak a bérleti időszak megkezdése előtt meg kell jelennie autókölcsönzőnk bankszámláján. A bérleti igény előzetes törlése esetén nem számolunk fel külön díjat.

Ha hosszabbítok, mikor kell kifizetni a bérleti díjat?

Néhány napos hosszabbítás esetén a különbözetet a bérautó leadásakor elegendő kifizetni. Tartós hosszabbítás esetén az összeget előre kell rendezni.

Milyen biztosítást tartalmaz a bérleti díj?

A bérleti díj kötelező, valamint – ettől eltérő bérleti feltételek nem külön jelzésre – a törés és lopás elleni biztosítás (CDW = Collision Damage Waiver és TP = Theft Protection).


Az önrész/kártérítési díj mértéke, alapbiztosítás esetén:

– üvegkár esetén: 115.000.-Ft,

– töréskár esetén: 200.000 .-Ft, káreseményenként.

– totálkár és lopás esetében: 1.250.000.-Ft


A biztosítás el nem fogadása esetén a bérlő anyagi felelőssége önhibás töréskár és lopás esetén a kár helyreállításának teljes költsége terjed.

A biztosítás nem fedezi a gumiabroncsok, felnik, antenna, belső küszöb, gépjármű kulcsainak, forgalmi engedélyének elvesztése, a nem megfelelő üzemanyag-használat okozta meghibásodásból eredő, illetve semmilyen, a beltérben keletkezett kárt, valamint a kárügyintézési díjakat!


A bérlő anyagi felelősséggel tartozik azokért az autókölcsönzés során a bérautóban keletkezett sérülésekért is, aminek következtében keletkezésének körülményeiről nincs tudomása, hitelt érdemlően nem tudja bizonyítani a károkozó kilétét, valamint a biztosító társaságot a károkozó által károk megtérítését elutasítja.

Mit jelent az önrészcsökkentés?

Az önrész mértéke, azaz a bérlő anyagi felelőssége az extra biztosítás igénylésével üvegkár esetén 0%, töréskár esetén 50.000ft ra csökkenthető.


Az önrész/kártérítési díj mértéke, extra biztosítás esetén:

– üvegkár esetén 0.-Ft,

– töréskár esetén 50.000.-Ft, káreseményenként

– totálkár és lopás esetében: 600.000.-Ft


A biztosítás nem fedezi a gumiabroncsok, felnik, antenna, belső küszöb, gépjármű kulcsainak, forgalmi engedélyének elvesztése, a nem megfelelő üzemanyag-használat okozta meghibásodásból eredő, illetve semmilyen, a beltérben keletkezett kárt, valamint a kárügyintézési díjakat!

Mikor lehet felvenni és leadni a bérautót?

Autókölcsönzőnk 0-24 órában az ügyfelek rendelkezésére áll. A nyitvatartási idő 8-20 óráig tart, az ezen kívüli felvétel/leadás többletköltséget jelent, melynek mértéke 12.700 Ft.

A repülőtéren is fel lehet venni az autót?

Természetesen igen. Igény esetén munkatársaink a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolójába kiszállítja a bérautót. Mivel a reptéri parkolás nagyon drága, ezért a közvetlen reptéri felvétel/leadás plusz költsége 3.810 Ft.


Telephelyünk a reptértől 5 percre található. Telephelyen történő átvétel/leadás nyitva tartási időn belül ingyenes. Bérlőinknek a telephelyről a reptérre, illetve fordítva is, ingyenes transzfert biztosítunk.

Lefoglalhatok egy adott típusú autót?

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a bérlők a kívánt típusú autót kapják. Foglalást viszont csak kategóriára tudunk felvenni. Amennyiben valamilyen oknál fogva az adott kategóriában már nincsen bérautónk, magasabb kategóriájú autóval szolgáljuk ki a bérlőket, változatlan bérleti díj mellett.

Külföldre ki lehet vinni az autót?

Igen, de határkilépés igényét – illetve a kívánt országokat – a foglalás során jelezni kell. Bérautóink az alábbi országokba nem vihetők: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldova, Montenegro, Oroszország, Ukrajna, Szerbia.

Mi történik, ha ellopják az autót?

Minden bérautónk alap töréskár, illetve lopáskár biztosítással rendelkezik. Lopáskár esetén a bérlő kárviselésének mértéke a gépjármű bruttó beszerzési árának 20%-a, a vételi számla alapján.