Szerződési feltételek

Díjaink Forintban értendőek- a bérleti szerződésen is így jelennek meg -, az ajánlatokon feltüntetett valutaárfolyamok az aktuális árfolyamtól függően változhatnak. Számlát csak forintban áll módunkban kiállítani.
________________________________________

Általános bérleti feltételek:
A személygépkocsi bérlés során az Általános bérleti feltételek érvényesek, melyet bérlő a bérleti szerződés aláírásával elfogad.

 

Korhatár és vezetői engedély

A gépjárműbérlés feltétele, minimum a 21. életév betöltése, legalább egy éve érvényes vezetői engedély, valamint személyi igazolvány / útlevél. A nem latin betűkkel kiállított vezetői engedéllyel rendelkezők számára nemzetközi vezetői engedély is szükséges.

Másodvezető

A gépjárművet kizárólag azon személy(ek) vezetheti(k), aki(k) a bérleti szerződésen szerepel(nek). A bérlő és a másodvezető meg kell, hogy feleljenek az “Általános bérleti feltételek”-ben foglalt feltételeknek.

Igényelt gépjármű

A foglalás csak gépjármű kategóriára érvényes, az autó márkáját nem tudjuk garantálni.

A bérlés

A minimális bérleti időtartam 1 nap (24 óra).


A bérleti díj – kivéve, ha ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre – tartalmazza: • a kötelező biztosítást,

 • casco biztosítást szerződés szerint választott önrész vállalással

 • az olajcserét, a kötelező karbantartás költségeit,

 • valamint a non-stop segélyszolgálatot és csereautót.


Társaságunk saját, budapesti telephelyű segélyszolgálata a hívás beérkezése után egy órán belül elindul Önhöz, megjavítják az autót, vagy cserét biztosítanak. Indokolatlan kiszállás esetén, annak díját Önnek kell megtéríteni.

A segélyszolgálat kiszállása a Budapesttől mért távolság függvényében akár több óráig is eltarthat, ebből eredő károkért társaságunk felelősséget nem vállal. (lásd “Nyitva tartási időn túli kívül átvétel/leadás” rész),valamint “Külföldre utazás” rész.


Egyes díjszabások tartalmazzák: • a magyarországi autópálya díjakat

 • a korlátlan km-használatot


A bérleti díjak nem tartalmazzák az üzemanyagot, a meg nem váltható önrészt (lásd “Biztosítás” rész), a nem rendeltetésszerű használatból eredő javítási költségeket, (pl.: bezárt kulcs) és minden egyéb, a bérlet során felmerülő egyéb költséget. 60 percen túli késedelmes visszahozatal esetén plusz egy bérleti nap kerül felszámításra.

Hétvégi díjszabás

A hétvégi díj péntek 8:00 órától hétfő reggel 9:00 óráig érvényes, és nem vonható össze semmilyen egyéb kedvezménnyel.

Fizetési feltételek

A bérlő érvényes bankkártyával vagy dombornyomásos nemzetközi hitelkártyával (Visa, MasterCard) kell, hogy rendelkezzen.

Bérleti díj megfizetése,- kivéve, ha ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre, a bérlés megkezdésekor, az autó átvételekor a választott módon bankkártyával és készpénzzel is történhet.

A bankkártyán/hitelkártyán a bérlet végéig ún. óvadék (letét, kaució) kerül zárolásra, készpénzes óvadékfizetés nem engedélyezett. Az óvadék (kaució) mértéke 100.000 Ft ( 350 EUR) , de esetenként eltérhet –  erről kollégáink adnak tájékoztatást.


Bankkártya, (nem hitelkártya) használat esetén a zárolás 45 napig is fenntartható.

Vállalati bérlés esetén a díjak átutalással történő kiegyenlítése külön megállapodás szerint lehetségesek. 

Ki- és visszaszállítás, átvétel

A gépjármű átvétele és leadása a Budapest reptér mellett 5 percre található telephelyünkön történik. Bérlőinket a telephelyre és vissza ingyenes szállítjuk, kivéve Return Box szolgáltatás esetén.

Telephelyen történő átvétel/leadás nyitva tartási időn belül ingyenes.

Közvetlen ferihegyi, Liszt Ferenc reptéri (Terminal Parking) átvétel/leadás, nyitva tartási időn belül 3.810 Ft/alkalom (30 perc reptéri parkolást tartalmaz).

Budapesten területén és nyitva tartási időn belül 15.240 Ft/alkalom,

a városon kívüli, illetve nyitvatartási időn kívüli kiszállítási igény egyedi ajánlat szerint.

A bérautó leadása repülőgép indulása előtt legalább 2- 3 órával történjen meg, hogy a szükséges iratokra és az átvétel ellenőrzésére legyen idő, az ebből adódó késésekre felelősséget nem tudunk a későbbiekben vállalni.

Nyitva tartási időn kívüli gépjármű átvétel/leadás

 Nyitvatartási idő 08.00-20.00 h


– Return Box

Ha az autókölcsönző iroda nyitvatartási idején kívül, vagy az autókölcsönzőben dolgozó kolléga távollétében szeretné az autót leadni, használhatja „Return Box” szolgáltatásunkat.

Parkolja le a bérelt autót a parkolóban dolgozó kolléga utasítása szerint és Ő transzfert biztosít Önnek a Liszt Ferenc reptérre.

Bővebben: https://pocketautorent.hu/return-box-szolgaltatas/


– Személyes autó átvétel/leadás munkaidőn (20:00-08:00h) kívül

Ha az autókölcsönző iroda nyitvatartási idején kívül, de az autókölcsönzőben dolgozó kolléga jelenlétében szeretné az autót leadni annak díja 12.700 Ft.


– Fontos tudnivaló


Amennyiben úgy dönt, hogy a járművet munkaidőn kívül szolgáltatja vissza, illetve az esetleges meghibásodás miatt hagyja magára a gépjárművet, mindaddig Ön felelős a járműért, amíg a kollégánk azt át nem vizsgálta. Azt javasoljuk, hogy ilyenkor alaposan vizsgálja át a járművet, és készítsen róla fényképeket is. A járművel biztonságos helyen, szabályosan kell parkolni. Mindig tanácsos gondoskodni róla, hogy a járművet egy képviselőnk is átvizsgálja, mivel így a felek kölcsönösen egyetérthetnek a jármű állapotát illetően.

Egyéb díjak


Takarítási díj


1-3 napig tartó bérlések esetén a bérleti díj a takarítási díjat nem tartalmazza. A takarítási díj 5.080 Ft.


Téliesítési díj 


Az időjárási viszonyoknak megfelelően, november 1. és március 31. között gépjárműveink téli gumiabroncsokkal, téli szélvédőmosó folyadékkal, jégkaparóval felszerelten kerülnek átadásra. A téliesítés díja bruttó 3.810 Ft.


Cégautó adó


2009. február 1-től adóköteles az a személygépjármű, mely nem magánszemély tulajdonában áll, bérbeadás esetén az adó alanya a bérlő. Az adókötelezettség az átvétel napján keletkezik, és a gépjármű leadásának napjával szűnik meg, vagyis megegyezik a bérleti napok számával. Bérbeadó bérlő helyett beszedi, bevallja és befizeti az adót, azaz számára az adó nem jövedelem, hanem átfutó könyvelési tétel, illetve csökkenti ezzel a bérlő cég költségeit és időráfordítását.

A cégautó 800 Ft/nap, mely 1.600 cm3-ig maximum 15 napra kerül felszámításra havonta (30 naponként), ezt a vállalati tarifák általában magukban foglalják.


Pótdíj, hiány esetén


Hiány esetén az alábbi díjak kerülnek felszámításra. • gépjármű dokumentumai (forgalmi engedély) rendszámtábla hiánya esetén: 30.000 Ft + ÁFA

 • kulcsok elvesztése esetén: 160.000ft + ÁFA

 • sérült vagy hiányzó navigációs rendszer esetén: 50.000 Ft + ÁFA

 • láthatósági mellény hiánya esetén: 600 Ft

 • KRESZ-csomag (elakadásjelző háromszög, egészségügyi csomag) hiánya esetén: 6.350 Ft


Fenti árak az ügyintézési díjat nem tartalmazzák.

Újratankolási, “üres tank” szolgáltatás

A bérautók tele tankkal kerülnek átadásra,- kivéve, ha ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre- az esetleg hiányzó üzemanyagrész a bérlet végén az újratankolási szolgáltatás díjával (bruttó 1.270 Ft) együtt felszámításra kerül.

A bérlet megkezdésekor megváltott „üres tank” szolgáltatás díja egy teljes üzemanyag tank díja, egyéb költség nélkül tipus függően erről bővebben kollégáink tudnak felvilágosítást adni. 

Biztosítás

A bérleti díj tartalmazza a kötelező, valamint – ettől eltérő bérleti feltételek nem külön jelzésre – a törés és lopás elleni biztosítás (CDW = Collision Damage Waiver és TP = Theft Protection).


Az önrész/kártérítési díj mértéke, alapbiztosítás esetén:

– üvegkár esetén: 115.000.-Ft,

– töréskár esetén: 200.000 .-Ft, káreseményenként.

– totálkár és lopás esetében: 1.250.000.-Ft


A biztosítás el nem fogadása esetén a bérlő anyagi felelőssége önhibás töréskár és lopás esetén a kár helyreállításának teljes költsége terjed.


A biztosítás nem fedezi a gumiabroncsok, felnik, antenna, belső küszöb, gépjármű kulcsainak, forgalmi engedélyének elvesztése, a nem megfelelő üzemanyag-használat okozta meghibásodásból eredő, illetve semmilyen, a beltérben keletkezett kárt, valamint a kárügyintézési díjakat!


A bérlő anyagi felelősséggel tartozik azokért az autókölcsönzés során a bérautóban keletkezett sérülésekért is, aminek következtében keletkezésének körülményeiről nincs tudomása, hitelt érdemlően nem tudja bizonyítani a károkozó kilétét, valamint a biztosító társaságot a károkozó által károk megtérítését elutasítja.


Kárügyintézési díjak


Ügyviteli díj: 15.000 Ft + ÁFA

Ha a kár meghaladja a 600.000 Ft-ot, akkor az ügyviteli díj összege 45.000 Ft + ÁFA összegre emelkedik.

Más gépjárműben okozott kár esetén a casco önrészén, illetve a javítási költségen felül a Bérlő 105.500 Ft + ÁFA összeget köteles megfizetni.

A Bérlő minden olyan kárt köteles megfizetni, amelyet a biztosítótársaság az ő gondatlansága miatt nem térít meg a tulajdonos/társaságunk felé.


Önrészcsökkentés, Extra biztosítás

Az önrész mértéke, azaz a bérlő anyagi felelőssége az extra biztosítás igénylésével üvegkár esetén 0%, töréskár esetén 50.000ft ra csökkenthető.


Az önrész/kártérítési díj mértéke, extra biztosítás esetén:

– üvegkár esetén 0.-Ft,

– töréskár esetén 50.000.-Ft, káreseményenként

– totálkár és lopás esetében: 600.000.-Ft


A biztosítás nem fedezi a gumiabroncsok, felnik, antenna, belső küszöb, gépjármű kulcsainak, forgalmi engedélyének elvesztése, a nem megfelelő üzemanyag-használat okozta meghibásodásból eredő, illetve semmilyen, a beltérben keletkezett kárt, valamint a kárügyintézési díjakat!


Külföldre utazás

Amennyiben a gépjárművel el kívánja hagyni az országot, ezt foglaláskor feltétlenül jeleznie kell, amennyiben ezt elmulasztotta társaságunk felelősséget nem vállal az ebből adódó kellemetlenségekért. A bérelt gépjárművel a belépés a következő országokba nem engedélyezett: • Albánia

 • Bosznia-Hercegovina

 • Bulgária

 • Észtország,

 • Fehéroroszország

 • Lettország

 • Litvánia

 • Macedónia

 • Moldova

 • Montenegro

 • Oroszország

 • Ukrajna

 • Szerbia


Határátlépési engedély díja (12.700 Ft/bérlet), amennyiben ez nem kerül megváltásra és a gépjármű külföldön meghibásodik, megsérül, járóképtelenné válik, a hazaszállítási díj a bérlőt terheli.


500,00 EUR büntetés fizetendő, ha az ügyfél elmulasztja tájékoztatni az autókölcsönzőt arról, hogy a bérautót bármely országhatáron át szeretné vinni.


A bérelt gépjármű leadható előre megadott külföldi címen, külön díj fizetése ellenében. A leadási díj helyszínenként eltérő, mértékéről kérjük, hogy a bérlést megelőzően tájékozódjon.

Autókivitel külföldre

A bérlő a bérelt járművet külföldre csak a Bérbeadó előzetes engedélyével viheti ki.

Amennyiben ezt megszegi, úgy teljes anyagi felelősséggel tartozik minden felmerülő kárért. Így saját és másik gépjárműben okozott baleseti kárt, minden a jármű műszaki meghibásodásából eredően bekövetkezett kárt, valamint a jármű hazaszállításáért.


A bérautóra kiszabott mindennemű bírság (például közlekedési szabálysértés során keletkező bírság), térítési díj megfizetése és a társaság ezzel kapcsolatos egyéb költségei a bérlőt terhelik.

Valamint anyagi felelősséggel tartozik azokért az autókölcsönzés során a bérautóban keletkezett sérülésekért is, amelyek keletkezésének körülményeiről nincs tudomása, hitelt érdemlően nem tudja bizonyítani a károkozó kilétét, illetve a biztosító társaság a károkozó által okozott károk megtérítését elutasítja. 

Kiegészítő felszerelések

Az alábbi kiegészítő felszerelések igényelhetők előzetes megrendelésre, a rendelkezésre állás függvényében: • Navigációs rendszer

 • Gyermekülés, booster

 • Hólánc


Objektív felelősségvállalási nyilatkozat

Magyarországon a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény módosításának 2008. május elsejei hatályba lépésével a gépjármű tulajdonosa/üzemben tartója felelőssé tehető a tulajdonában lévő gépjárművel elkövetett szabálysértésekért. A hatóság a közlekedési szabályok megsértését különös szigorral szankcionálja. Kérjük, hogy tartsa be a sebességkorlátokat és a KRESZ egyéb előírásait!


A jogszabály alapján az autókölcsönzőkre kötelezettség hárul, mely szerint a bérleti szerződés mellékletét képező bizonyító erejű okirattal (nyilatkozat) bizonyítani kell, hogy az adott időpontban ki használta a gépjárművet. A használó adatait át kell adni a hatóságnak, aki a jogszabály alapján eljár, és gondoskodik a büntetés beszedéséről.


A nyilatkozat a bérleti szerződés érvényességének elengedhetetlen feltétele. A bérlő (használó) felelőssége a gépjármű átvételi és leadási időpont közötti időtartamra terjed ki, a gépjárművezető pontos adatait igazolni kell. A gépjárművet kizárólag az a személy veheti át, aki a megrendelőn/a foglalásban szerepel.


A fentiekben meghatározott díjakra az árváltoztatás jogát fenntartjuk, bérleti díjakat személyre szabottan állítjuk össze.