Szerződési feltételek

Díjaink Forintban értendőek- a bérleti szerződésen is így jelennek meg -, az ajánlatokon feltüntetett valutaárfolyamok az aktuális árfolyamtól függően változhatnak. Számlát csak forintban áll módunkban kiállítani.
________________________________________

Általános bérleti feltételek:
A személygépkocsi bérlés során az Általános bérleti feltételek érvényesek, melyet bérlő a bérleti szerződés aláírásával elfogad.

 

Korhatár és vezetői engedély

A gépjárműbérlés feltétele, minimum a 21. életév betöltése, legalább egy éve érvényes vezetői engedély, valamint személyi igazolvány / útlevél. A nem latin betűkkel kiállított vezetői engedéllyel rendelkezők számára nemzetközi vezetői engedély is szükséges.

Másodvezető

A gépjárművet kizárólag azon személy(ek) vezetheti(k), aki(k) a bérleti szerződésen szerepel(nek). A bérlő és a másodvezető meg kell, hogy feleljenek az “Általános bérleti feltételek”-ben foglalt feltételeknek.

Igényelt gépjármű

A foglalás csak gépjármű kategóriára érvényes, az autó márkáját nem tudjuk garantálni.

A bérlés

A minimális bérleti időtartam 1 nap (24 óra).


A bérleti díj – kivéve, ha ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre – tartalmazza: • a kötelező biztosítást,

 • casco biztosítást szerződés szerint választott önrész vállalással

 • az olajcserét, a kötelező karbantartás költségeit,

 • valamint a non-stop segélyszolgálatot és csereautót.


Társaságunk saját, budapesti telephelyű segélyszolgálata a hívás beérkezése után egy órán belül elindul Önhöz, megjavítják az autót, vagy cserét biztosítanak. Indokolatlan kiszállás esetén, annak díját Önnek kell megtéríteni.

A segélyszolgálat kiszállása a Budapesttől mért távolság függvényében akár több óráig is eltarthat, ebből eredő károkért társaságunk felelősséget nem vállal. (lásd “Nyitva tartási időn túli kívül átvétel/leadás” rész),valamint “Külföldre utazás” rész.


Egyes díjszabások tartalmazzák: • a magyarországi autópálya díjakat

 • a korlátlan km-használatot


A bérleti díjak nem tartalmazzák az üzemanyagot, a meg nem váltható önrészt (lásd “Biztosítás” rész), a nem rendeltetésszerű használatból eredő javítási költségeket, (pl.: bezárt kulcs) és minden egyéb, a bérlet során felmerülő egyéb költséget. 60 percen túli késedelmes visszahozatal esetén plusz egy bérleti nap kerül felszámításra.

Hétvégi díjszabás

A hétvégi díj péntek 8:00 órától hétfő reggel 9:00 óráig érvényes, és nem vonható össze semmilyen egyéb kedvezménnyel.

Fizetési feltételek

A bérlő érvényes bankkártyával vagy dombornyomásos nemzetközi hitelkártyával (Amex, Visa, MasterCard) kell, hogy rendelkezzen.

Bérleti díj megfizetése,- kivéve, ha ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre, a bérlés megkezdésekor, az autó átvételekor a választott módon bankkártyával és készpénzzel is történhet.

A bankkártyán/hitelkártyán a bérlet végéig ún. óvadék (letét, kaució) kerül zárolásra, készpénzes óvadékfizetés nem engedélyezett. Az óvadék (kaució) mértéke 100.000 Ft ( 350 EUR) , de esetenként eltérhet –  erről kollégáink adnak tájékoztatást.

Vállalati bérlés esetén a díjak átutalással történő kiegyenlítése külön megállapodás szerint lehetségesek. 

Ki- és visszaszállítás, átvétel

A gépjármű átvétele és leadása a Budapest reptér mellett 5 percre található telephelyünkön történik. Bérlőinket a telephelyre és vissza ingyenes szállítjuk.

Telephelyen történő átvétel/leadás nyitva tartási időn belül ingyenes.

Közvetlen ferihegyi, Liszt Ferenc reptéri (Terminal Parking) átvétel/leadás, nyitva tartási időn belül 3.000 Ft/alkalom (30 perc reptéri parkolást tartalmaz).

Budapesten területén és nyitva tartási időn belül 5.000 Ft/alkalom,

a városon kívüli, illetve nyitvatartási időn kívüli kiszállítási igény egyedi ajánlat szerint.

A bérautó leadása repülőgép indulása előtt legalább 2- 3 órával történjen meg, hogy a szükséges iratokra és az átvétel ellenőrzésére legyen idő, az ebből adódó késésekre felelősséget nem tudunk a későbbiekben vállalni.

Nyitva tartási időn kívüli gépjármű átvétel/leadás

 Nyitvatartási idő 08.00-20.00 h


Bérautó átvétele/leadása nyitvatartási időn kívül: 4.500ft


Amennyiben úgy dönt, hogy a járművet munkaidőn kívül szolgáltatja vissza, illetve az esetleges meghibásodás miatt hagyja magára a gépjárművet, mindaddig Ön felelős a járműért, amíg a kollégánk azt át nem vizsgálta. Azt javasoljuk, hogy ilyenkor alaposan vizsgálja át a járművet, és készítsen róla fényképeket is. A járművel biztonságos helyen, szabályosan kell parkolni. Mindig tanácsos gondoskodni róla, hogy a járművet egy képviselőnk is átvizsgálja, mivel így a felek kölcsönösen egyetérthetnek a jármű állapotát illetően.

Autópálya díjak

A bérleti díj – kivéve, ha ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre – tartalmazza az autópálya használati díjat.

Külföldi autopálya díjakat a bérleti díj nem tartalmazza ezekről kollégáink tudnak felvilágosítást adni. 

Egyéb díjak


Téliesítési díj 


Az időjárási viszonyoknak megfelelően, november 1. és március 31. között gépjárműveink téli gumiabroncsokkal, téli szélvédőmosó folyadékkal, jégkaparóval felszerelten kerülnek átadásra. A téliesítés díja bruttó 1.000Ft.


Cégautó adó


2009. február 1-től adóköteles az a személygépjármű, mely nem magánszemély tulajdonában áll, bérbeadás esetén az adó alanya a bérlő. Az adókötelezettség az átvétel napján keletkezik, és a gépjármű leadásának napjával szűnik meg, vagyis megegyezik a bérleti napok számával. Bérbeadó bérlő helyett beszedi, bevallja és befizeti az adót, azaz számára az adó nem jövedelem, hanem átfutó könyvelési tétel, illetve csökkenti ezzel a bérlő cég költségeit és időráfordítását.

A cégautó 800 Ft/nap, mely 1.600 cm3-ig maximum 15 napra kerül felszámításra havonta (30 naponként), ezt a vállalati tarifák általában magukban foglalják.


Pótdíj, hiány esetén


Hiány esetén az alábbi díjak kerülnek felszámításra. • gépjármű dokumentumai (forgalmi engedély) rendszámtábla hiánya esetén: 30.000 Ft

 • kulcsok elvesztése esetén: 120.000ft

 • sérült vagy hiányzó navigációs rendszer esetén: 50.000 Ft

 • láthatósági mellény hiánya esetén: 600 Ft

 • KRESZ-csomag (elakadásjelző háromszög, egészségügyi csomag) hiánya esetén: 6.350 Ft


Újratankolási, “üres tank” szolgáltatás

A bérautók tele tankkal kerülnek átadásra,- kivéve, ha ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre- az esetleg hiányzó üzemanyagrész a bérlet végén az újratankolási szolgáltatás díjával (bruttó 1.270 Ft) együtt felszámításra kerül.

A bérlet megkezdésekor megváltott „üres tank” szolgáltatás díja egy teljes üzemanyag tank díja, egyéb költség nélkül tipus függően erről bővebben kollégáink tudnak felvilágosítást adni. 

Biztosítás

A bérleti díj tartalmazza a kötelező, valamint – amennyiben ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre – a törés és lopás elleni biztosítást (CDW = Collision Damage Waiver és TP = Theft Protection).

A meg nem váltható önrész mértéke- amennyiben a szerződésben ettől eltérő feltételek nem kerülnek rögzítésre -20%, de minimum 200.000 Ft káreseményenként.

A biztosítás el nem fogadása esetén a bérlő anyagi felelőssége önhibás töréskár és lopás esetén a kár helyreállításának teljes költségéig terjed.

A biztosítás nem fedezi a gumiabroncsok, felnik, antenna, belső küszöb, gépjármű kulcsainak, forgalmi engedélyének elvesztése, a nem megfelelő üzemanyag-használat okozta meghibásodásból eredő, illetve semmilyen, a beltérben keletkezett kárt.


A bérlő anyagi felelősséggel tartozik azokért az autókölcsönzés során a bérautóban keletkezett sérülésekért is, amelyek keletkezésének körülményeiről nincs tudomása, hitelt érdemlően nem tudja bizonyítani a károkozó kilétét, illetve a biztosító társaság a károkozó által okozott károk megtérítését elutasítja.


Kárügyintézési díjak


Ügyviteli díj: 15.000 Ft + ÁFA

Ha a kár meghaladja a 600.000 Ft-ot, akkor az ügyviteli díj összege 45.000 Ft + ÁFA összegre emelkedik.

Más gépjárműben okozott kár esetén a casco önrészén, illetve a javítási költségen felül a Bérlő 105.500 Ft + ÁFA összeget köteles megfizetni.

A Bérlő minden olyan kárt köteles megfizetni, amelyet a biztosítótársaság az ő gondatlansága miatt nem térít meg a tulajdonos/társaságunk felé.


Önrészcsökkentés

Az önrész mértéke, azaz a bérlő anyagi felelőssége az önrész csökkentés igénylésével üvegkár esetén 0%, töréskár esetén 10%-50.000ft ra csökkenthető. Az önrész megváltás díja min. 15.000 Ft vagy 1.500Ft/nap.

Nem fedezi a gumiabroncsok, felnik, antenna, küszöb, tető sérüléseiből, a nem megfelelő üzemanyag-használat okozta meghibásodásból eredő, illetve semmilyen, a beltérben keletkezett kárt.


Totálkár és lopás esetében az önrészcsökkentő biztosítás nem érvényes.


Külföldre utazás

Amennyiben a gépjárművel el kívánja hagyni az országot, ezt foglaláskor feltétlenül jeleznie kell, amennyiben ezt elmulasztotta társaságunk felelősséget nem vállal az ebből adódó kellemetlenségekért. A bérelt gépjárművel a belépés a következő országokba nem engedélyezett: • Albánia

 • Bosznia-Hercegovina

 • Bulgária

 • Észtország,

 • Fehéroroszország

 • Lettország

 • Litvánia

 • Macedónia

 • Moldova

 • Montenegro

 • Oroszország

 • Ukrajna

 • Szerbia


Határátlépési engedély díja (12.700 Ft/bérlet), amennyiben ez nem kerül megváltásra és a gépjármű külföldön meghibásodik, megsérül, járóképtelenné válik, a hazaszállítási díj a bérlőt terheli.

A bérelt gépjármű leadható előre megadott külföldi címen, külön díj fizetése ellenében. A leadási díj helyszínenként eltérő, mértékéről kérjük, hogy a bérlést megelőzően tájékozódjon.

Autókivitel külföldre

A bérlő a bérelt járművet külföldre csak a Bérbeadó előzetes engedélyével viheti ki.

Amennyiben ezt megszegi, úgy teljes anyagi felelősséggel tartozik minden felmerülő kárért. Így saját és másik gépjárműben okozott baleseti kárt, minden a jármű műszaki meghibásodásából eredően bekövetkezett kárt, valamint a jármű hazaszállításáért.


A bérautóra kiszabott mindennemű bírság (például közlekedési szabálysértés során keletkező bírság), térítési díj megfizetése és a társaság ezzel kapcsolatos egyéb költségei a bérlőt terhelik.

Valamint anyagi felelősséggel tartozik azokért az autókölcsönzés során a bérautóban keletkezett sérülésekért is, amelyek keletkezésének körülményeiről nincs tudomása, hitelt érdemlően nem tudja bizonyítani a károkozó kilétét, illetve a biztosító társaság a károkozó által okozott károk megtérítését elutasítja. 

Kiegészítő felszerelések

Az alábbi kiegészítő felszerelések igényelhetők előzetes megrendelésre, a rendelkezésre állás függvényében: • Navigációs rendszer: 300Ft/nap, maximum 20 napra kerül felszámításra havonta (30 naponként)

 • Gyermekülés: 3.000 Ft/bérlet, tartós bérlet esetén havonta értendő

 • Hólánc: 2.500 Ft/bérlet, tartós bérlet esetén havonta értendő


Objektív felelősségvállalási nyilatkozat

Magyarországon a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény módosításának 2008. május elsejei hatályba lépésével a gépjármű tulajdonosa/üzemben tartója felelőssé tehető a tulajdonában lévő gépjárművel elkövetett szabálysértésekért. A hatóság a közlekedési szabályok megsértését különös szigorral szankcionálja. Kérjük, hogy tartsa be a sebességkorlátokat és a KRESZ egyéb előírásait!


A jogszabály alapján az autókölcsönzőkre kötelezettség hárul, mely szerint a bérleti szerződés mellékletét képező bizonyító erejű okirattal (nyilatkozat) bizonyítani kell, hogy az adott időpontban ki használta a gépjárművet. A használó adatait át kell adni a hatóságnak, aki a jogszabály alapján eljár, és gondoskodik a büntetés beszedéséről.


A nyilatkozat a bérleti szerződés érvényességének elengedhetetlen feltétele. A bérlő (használó) felelőssége a gépjármű átvételi és leadási időpont közötti időtartamra terjed ki, a gépjárművezető pontos adatait igazolni kell. A gépjárművet kizárólag az a személy veheti át, aki a megrendelőn/a foglalásban szerepel.


A fentiekben meghatározott díjakra az árváltoztatás jogát fenntartjuk, bérleti díjakat személyre szabottan állítjuk össze.